Bageri - grunderna som varje bagare måste kunna. 4:e uppdaterade, omarbetade och utökade upplagan
|
Gymnasieskolans utbildning i bageri- och konditorikunskap syftar till att ge eleverna goda kunskaper om hantverksmässiga metoder för att framställa bröd och konditorivaror. De två böckerna BAGERI från Sveriges bagare och konditorer har producerats av Informationsförlaget och utgör tillsammans ett modernt och inspirerande läromedel för denna treåriga gymnasieutbildning. Böckerna syftar till att ge eleverna den kompetens som i dag efterfrågas på landets bagerier och konditorier. Här presenteras de grunder och tekniker som yrket kräver, men också många nya typer av populära bakverk, som surdegsbröd och moussetårtor.
BAGERI sätter en ny standard för yrket i Sverige. En liknande referensbok har hittills saknats på svenska. Böckerna är framtagna i nära samarbete med lärare, pedagoger och yrkesverksamma bagare och konditorer.
Rubriker ur innehållet:
• Vårt svenska matbröd
• Bagerikemi – vad är det?
• Vad är bröd – egentligen?
• Mjölsorter för bakning
• Konsten att baka
• Bakning med rågmjöl
• Deggörning eller knådning
• Uppslagning
• Avbakning
• Kavlade degar
• Brödfel
• Brödets roll i kosten
• Hygien och miljö
Läs mer om boken Konditori
|
|
|
|
|
Bokfakta |
 Titel Bageri - grunderna som varje bagare måste kunna. 4:e uppdaterade, omarbetade och utökade upplagan |
 ISBN 978-91-7736-651-5 |
 Författare
Författare Lars Malmström, Johan Sörberg, Pia Forsberg m fl
|
 Antal sidor 192 |
 Utgivningsår 2020 |
|
|
Beställ boken direkt via Sveriges bagare och konditorer, Stjärndistribution,
telefon 0290-767688 eller order@sdist.se
|
|
INFORMATIONSFÖRLAGET
red[at]informationsforlaget.se
Telefon 08-545 560 50
|
Bilden är hämtad ur boken STOCKHOLM NATT & DAG,
utgiven av Informationsförlaget. Foto Trons/Scanpix.
|
|
|
|
| INFORMATIONSFÖRLAGET | KONTAKT | |
|